Cursus: social media voor ondernemers

Leer op je eigen tempo hoe je jouw bedrijf succesvol neerzet op social media en effectief klanten aantrekt.

Herken je dit?

Wil jij...

Vol zelfvertrouwen aan de slag met social media

Meer naamsbekendheid opbouwen

Precies weten wat je wel en niet moet plaatsen

Volgers omzetten in loyale klanten

Geen dagtaak hebben aan social media

Dan is de cursus: Social media voor ondernemers iets voor jou!

Je weet dat je meer met social media zou moeten doen, maar hoe?

Je bent zelfstandig ondernemer en runt je bedrijf vol passie. Je bent goed in wat je doet, maar social media, daar heb je geen kaas van gegeten. Je weet heus wel dat je daarmee gratis potentiële klanten kunt bereiken, maar hoe doet iedereen dat toch?

Misschien wil je net beginnen op social media, maar weet je gewoon niet op welke knopjes je überhaupt moet drukken om een account aan te maken of iets te plaatsen. Of misschien doe je al je best om af en toe leuke dingen te posten, maar zie je maar amper resultaat. Je snapt eigenlijk niet helemaal waar je mee bezig bent, daarom doe je maar wat en laten we eerlijk zijn dat is zonde van je tijd!

Om social media goed in te kunnen zetten moet je weten hoe het werkt en op welke knopjes je moet drukken, maar je moet ook een duidelijk strategisch plan hebben dat aansluit bij jouw bedrijf en doelgroep. Een plan waardoor je dagelijks nieuwe mensen kunt bereiken en deze mensen uiteindelijk om kunt zetten in loyale klanten. In de cursus social media voor ondernemers leer je de technische skills om social media goed in te zetten en neem ik je stap voor stap mee bij het bouwen van een duidelijke social media strategie voor jouw bedrijf. Zo zit je straks vol zelfvertrouwen achter je computer en weet je precies wat je moet doen om je producten en/of diensten met gemak te verkopen.

Aan het einde van deze cursus...

Online cursus: maak je online marketingplan

Online cursus: Social media voor ondernemers

In 10 online modules leer je alles wat je moet weten om social media succesvol in te kunnen zetten voor jouw bedrijf. Van het kiezen van het juiste social media kanaal en opzetten van een goede pagina, tot het bedenken en maken van de juiste content om structureel klanten binnen te halen.

Na aanschaf ontvang je direct toegang tot de online leeromgeving, met al het lesmateriaal. Elke module bestaat uit meerdere lessen met uitlegvideo’s en opdrachten. Met de opdrachten breng je wat je leert in de video’s gelijk in praktijk voor jouw eigen bedrijf. Zo ben je aan het einde van de cursus al helemaal ‘up and running’ met social media. Ook is er een technische database specifieke video’s voor Facebook, Instagram en LinkedIn. Hierin laat ik je meekijken op m’n scherm en leg ik je precies uit hoe je bepaalde dingen moet uitvoeren op deze kanalen.

Je volgt de cursus op je eigen tempo en kunt aan de slag op het moment dat het jou uitkomt. Je houdt onbeperkt toegang tot alle lessen, zo kun je altijd nog even terugkijken hoe iets ook alweer zat.

Leer hoe jij zelf social media succesvol inzet!

Online cursus met duidelijke videolessen

Praktische opdrachten
& handige tools

Leren op je eigen tijd en tempo

Direct starten en onbeperkt toegang

Al honderden ondernemers gingen je voor!

Hoe werkt het inzetten van social media?

Social media is een fantastische manier om jouw bedrijf op de (digitale) kaart te zetten. Je kunt gratis een hoop potentiële klanten bereiken en structureel meer verkopen. Maar enkel dingen plaatsen over je producten en/of diensten is hiervoor niet genoeg. Je moet echt een verhaal vertellen en dingen plaatsen die interessant en waardevol zijn voor jouw doelgroep. Waarom zou iemand je anders gaan volgen?

In de cursus Social Media voor Ondernemers leer ik je naast alle practische skills werken volgens de A.C.T.-formule. Dat staat voor Attract, Connect en Transact. Door de juiste content te plaatsen en de juiste technieken toe te passen kun je gemakkelijk nieuwe mensen aantrekken, vervolgens ga je met deze mensen een band opbouwen en ze langzaam warm maken voor jouw producten en/of diensten en tot slot moet je ze over de streep trekken om ook echt iets te gaan kopen.

Jij bent als ondernemer het belangrijkste onderdeel van jouw bedrijf. Daarom ben jij ook de beste persoon om jouw bedrijf te vertegenwoordigen op social media. Ik geef je de tools en kennis om jouw social media zelf efficiënt en doelgericht te managen.

INVESTERING: €499,- excl. btw

Wat je kunt verwachten:

De cursus bestaat uit 10 modules. Hieronder kun je meer lezen over deze modules. Elke module bevat meerdere lessen met korte uitlegvideo’s en opdrachten om alles gelijk in de praktijk te brengen. De cursus is zo opgebouwd dat je al gelijk vanaf les één gericht aan de slag gaat voor je bedrijf. Aan het einde ben je al helemaal ‘up and running’ op social media waardoor het super makkelijk is om door te pakken, want je hoeft alleen maar verder te gaan met wat je al doet.

Module 1: Social media introductie

Hoe werkt social media? Wat is het verschil tussen het zakelijk en persoonlijk inzetten van social media? En wat zijn de belangrijkste principes voor succes?

Module 2: Online marketing fundament

Om social media goed in te kunnen zetten moet je weten wie je wil bereiken, welke boodschap je gaat vertellen en wat je wilt uitstralen.

Module 3: Social media opstarten

Tijd om echt aan de slag te gaan met social media. Ik help je om het juiste kanaal te kiezen en een op en top pagina/profiel op te zetten voor jouw bedrijf.

Module 4: Content bedenken

Om succes te behalen met social media moet je de juiste dingen plaatsen, maar wat betekent dat nou? En hoe verzin je constant passende ideeën?

Module 5: Content maken

Je weet wat je gaat posten, nu is nog de vraag hoe je dat gaat doen? Hoe schrijf je nou goede teksten en waar haal je beeldmateriaal vandaan?

Module 6: Attract

Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen weten van jouw bedrijf. Hoe zorg je voor meer bereik en hoe trek je nieuwe volgers aan? Je leert bijvoorbeeld over het inzetten van interactie en hashtags voor groei.

Module 7: Connect

Bouw een band op met je volgers. Met de juiste content kun je zorgen voor vertrouwen, waardoor ze sneller klant zullen worden.

Module 8: Transact

In deze module leer je alles over verkopen op social media (en daarbuiten). Je leert wat voor content je kunt maken en welke verkooptechnieken het beste werken.

Module 9: Planning

Niemand heeft tijd om uren per dag met social media bezig te zijn. Gelukkig hoeft dat ook niet als je dingen op de juiste manier organiseert. In deze module leer je o.a. werken met de DigiTelling social media content planner.

Module 10: Statistieken en algoritme

Hoe lees je statistieken uit en waar moet je dan naar kijken om te kunnen blijven verbeteren? En hoe werken de social media algoritmes nou precies?

Technische database (how to video's)

In de technische database vind je specifieke video’s over hoe je bepaalde dingen moet doen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Tijdens de 10 modules van de cursus verwijs ik regelmatig naar deze video’s en ook zijn deze video’s handig om later nog eens op te zoeken hoe iets ook al weer moest.

Facebook

Hoe maak je een pagina aan? Hoe staat een pagina in verhouding tot een persoonlijk profiel? Welke instellingen moet ik kiezen? Wat zie ik als ik Facebook open? Waar moet ik zijn om een bericht te plaatsen? Enzovoort...

Instagram

Hoe zet ik m'n profiel goed op? Wat zie ik op de hoofdpagina? Moet ik kiezen voor een makers- of bedrijfsaccount? Welke meledingen moet ik aan/uit zetten. Wat zijn stories? Hoe maak ik een reel? En ga zo maar door.

LinkedIn

Wat maakt LinkedIn anders dan andere kanalen? Hoe maak ik een bedrijfspagina aan? Waarom moet ik ook m'n persoonlijke account gebruiken en hoe richt ik die goed in? Hoe plaats ik een bericht? Etc.

"Vanaf het begin gericht aan de slag voor jouw bedrijf!"

Social media voor ondernemers e-cursus

Hi! Ik ben Julia

Ik ben Julia, oprichtster van DigiTelling. Ik help ondernemers om van hun passie een succesvol bedrijf te maken, door ze de tools en kennis te geven om hun producten en/of diensten online te promoten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat jij als ondernemer de beste persoon bent om jouw bedrijf online te vertegenwoordigen.

Ik vind ondernemen het mooiste wat er is. Ik heb dan ook niet voor niks naast m’n master online marketing ook een master ondernemerschap gedaan. Ondernemen geeft mij de kans om m’n leven in te delen op een manier waar ik gelukkig van wordt. Het geeft me de vrijheid om m’n eigen dagen in te delen, te werken waar ik maar wil en bovenal om m’n eigen dromen en ideeën te verwezenlijken. Ik geloof erin dat iedereen vanuit een passie een bedrijf kan opzetten en daarom vind ik het fantastisch om ondernemers te leren hoe ze dankzij social media meer klanten kunnen binnenhalen.

Oud-cursisten beoordelen de cursus gemiddeld met een 9!

Ik vond de ondernemers e-cursus zeer informatief en laagdrempelig. Makkelijk te volgen en erg handig dat je de lessen kunt doen wanneer het jou het beste uit komt. Ook erg fijn, dat de inlogcodes geldig blijven want ik heb vaak van die “hoe was het ook alweer” momenten en log dan weer even in voor naslagwerk. Julia geeft een heldere uitleg, is behulpzaam en de video’s zijn erg waardevol.
 
Ik heb een goed inzicht gekregen in waar mijn bedrijf nog tekortschoot en wat de verbeterpunten voor mijn posts zijn. Ik heb diverse tips direct kunnen toepassen en het resultaat is een overzichtelijk account die meer in balans oogt en nieuwe volgers heeft opgeleverd. Tevens heb ik meer inspiratie gekregen, waardoor ik veel actiever op Social Media ben en betere content plaats.

Janine

Sjieq design

Ik heb mij voor de cursus aangemeld omdat ik hoopte antwoorden te krijgen op mijn vragen: hoe ik effectieve en doelgerichte content kan creëren en op welke manier ik dit kan meten. Deze vraag is ruimschoots door Julia beantwoord. Behalve dat, kan ik dankzij de praktische templates meteen de vernieuwde manier van content creëren toepassen. De praktische templates zijn gestructureerd, bieden overzicht, rust en als ze zijn ingevuld, een voldaan gevoel. Alles staat heel overzichtelijk en duidelijk bij elkaar.
 
Ik kan iedereen de cursus aanraden. Ongeacht in welke fase van bekwaamheid je je bevindt op het gebied van social media, ongeacht welk kanaal (Insta, FB en LinkedIn komen allemaal specifiek aan bod). De cursus begint dicht bij jezelf: met veel stof die je aanzet tot nadenken. Ik raad je aan er echt de tijd voor te nemen. Sommige vragen moeten even landen en als je weloverwogen antwoord, heb je hier later in het proces alleen maar profijt van.
 
In deze cursus legt Julia de stof uit in duidelijke video’s, maar ook in geschreven tekst. Het werkboek is overzichtelijk en digitaal invulbaar. Een handig naslagwerk voor het uitrollen van je eigen social media strategie. De templates van de werkboeken kun je downloaden en meteen mee aan de slag. Ik plan nu een keer in de 2 weken een moment om content te schrijven en te fotograferen. Deze acties werk ik uit in de planner, daardoor houd ik het overzicht. Dit geeft zoveel rust, heerlijk!

Kristel

Kristel fotografie Thorn

De e-cursus is super leerrijk. Ik was echt een leek op het vlak van social media. Ik ben ondertussen begonnen aan de e-cursus en Julia geeft me tools om mijn skills te verbeteren. Ik zie nu hoe belangrijk social media is en steek nu veel meer in de social media accounts van mijn bedrijf. Ik keek er vroeger vaak tegenop maar ik krijg steeds positieve reacties van klanten wat maakt dat ik het zelfs leuk begin te vinden 😉
 
Ik zou de cursus zeker aanraden, het is leuk dat je hem op je eigen tempo kan volgen en dat je toegang blijft behouden. Je kan dus gerust alles nog eens herbekijken. Aanrader!

Rosanne

Osteo Eksel

Voordat ik de social media voor ondernemers e-cursus had gedaan wist ik wel hoe social media werkte, maar had ik geen duidelijk "plan" of strategie. Ik deelde met name een beetje dezelfde soort content en kreeg daardoor geen nieuwe volgers. Inmiddels wissel ik de verschillende soorten content meer af, heb ik met alles wat ik plaats een duidelijk doel en heb ik meer volgers. 
 
De cursus is overzichtelijk, helpt je een duidelijke strategie te vormen en je daar ook op een gemakkelijke manier aan te houden. Ik heb het ervaren als een hele fijne en leerzame cursus. Ik denk dat zowel beginners als mensen die al meer bekend zijn met social media, er heel veel aan kunnen hebben. Ik raad het iedere ondernemer aan! 

Rebecca

Mama's Momentje

INVESTERING: €499,- excl. btw

Onbeperkt toegang tot de online leeromgeving met tientallen uitlegvideo’s, werkbladen en opdrachten, en een handige social media content planner.

Twijfel je nog of het iets voor jou is? Plan een gratis kennismaking!

Veelgestelde vragen

Ja, deze cursus is zo ingericht dat het zowel voor de complete beginner als voor iemand die al wat langer bezig is met social media geschikt is. Voor beginners is de technische database extra handig, want hierin staan allemaal video’s waarin ik je mee laat kijken op m’n scherm bij het gebruik van Facebook, Instagram en LinkedIn en je dus precies laat zien waar je alles kunt vinden en hoe je bepaalde dingen moet doen.

Gemiddeld hebben cursisten tussen de 15 en 20 uur nodig om de cursus af te ronden. Je houdt onbeperkt toegang dus je kunt er zo lang of kort over doen als je zelf wilt. Je doet alles op je eigen tempo en volgt de lessen op de momenten dat het jou het beste uitkomt. Vanaf les 1 leer je al praktische dingen die je gelijk kunt toepassen. Je hoeft dus niet te wachten tot je de hele cursus hebt afgerond om aan de slag te gaan met social media.

Je kunt gelijk beginnen! Zodra je de cursus hier via de site aanschaft krijg je een inlogcode waarmee je direct kunt inloggen in de online academy. Hier staan alle lessen en materialen meteen voor je klaar.

Je houdt onbeperkt toegang dus je kunt starten op een moment dat het voor jou uitkomt en op je eigen tempo er doorheen werken. 

Waar andere cursussen vaak focussen op 1 specifiek onderdeel van social media (bijvoorbeeld branding, content of nieuwe mensen aantrekken) komt in deze cursus alles aan bod. Je hebt na het volgen van deze ene cursus dan ook een veelzijdige kennis van social media en je weet precies wat je moet doen om social media goed in te zetten specifiek voor jouw bedrijf.

Daarnaast geef ik je een duidelijk en praktisch systeem voor het maken, inplannen en structuren van content en het managen van jouw social media. Dit systeem is speciaal voor deze cursus ontwikkeld en vind je dus nergens anders. Het is gebaseerd op jarenlange ervaring met social media en specifiek gemaakt voor zelfstandige ondernemers.

Nee, deze cursus is helemaal gericht op het gratis inzetten van social media. Wil je leren hoe je succesvol aan de slag kunt met betaald adverteren? Dan is de cursus ‘Adverteren op Facebook & Instagram’ misschien wat voor je. Normaal is deze cursus €299,-, maar koop je hem in combinatie met de Cursus: Social media voor Ondernemers dan krijg je maar liefst 67% korting en betaal je slechts €99,-.

Vind je het verschil tussen social media gratis inzetten en betaald adverteren nog wat onduidelijk? In dit blog artikel leg ik je het verschil uit en bespreek ik welke voor- en nadelen beide manier hebben.

Stuur mij even een berichtje via E-mail of WhatsApp (06-48085396) met je vragen en/of waarom je twijfelt. Dan zal ik je m’n eerlijke mening geven over of het aansluit bij wat je zoekt en kan ik je nog wat meer vertellen over de cursus. Je kunt ook altijd een gratis kennismaking aanvragen.

In juni 2023 heb ik deze cursus volledig vernieuwd. In deze nieuwe versie is de opbouw nog efficiënter waardoor je nog sneller stappen kunt maken op social media. Ook heb ik allemaal nieuwe video’s opgenomen waarin uiteraard de laatste ontwikkeling op social media zijn verwerkt. 

De oude versie van de cursus is de afgelopen 2 jaar door honderden ondernemers gevolgd. Ik heb al hun feedback verzameld en meegenomen bij het maken van deze vernieuwde versie. Hierdoor kun je er verzekerd van zijn dat deze cursus je echt alles biedt wat jij nodig hebt als ondernemer om social media succesvol in te zetten!

Twijfel je nog? Plan hier gratis kennismaking

Plan in de kalender hieronder direct een gratis kennismaking in. Dan videobellen we even kort en kijken we samen of deze cursus iets voor jou is. Geheel vrijblijvend natuurlijk! Zie je de kalender niet? Klik dan hier.

Chat openen
Stel hier je vraag!
Hi! Waar kan ik je mee helpen?