Wat moet ik op social media posten? 5 tips voor als je even geen inspiratie hebt

Heb je voor je gevoel al honderd keer hetzelfde gepost? En kan je niks nieuws of creatiefs meer bedenken? Geen zorgen. Het overkomt ons allemaal wel eens dat we achter de computer klaar zitten om onze sociale media content in te plannen, om vervolgens inspiratieloos naar het scherm te staren. Net zoals dat zelfs de beste schrijvers soms een writersblock ervaren, hebben ook de echte social media tijgers soms last van een blokkade. Gelukkig zijn er genoeg tips & tricks die je uit deze sleur kunnen halen, en je weer nieuwe inspiratie geven. Hierbij 5 tips voor als je denkt ‘wat moet ik nu weer op social media posten?!’:

Tip 1: Haak in op actualiteiten 

Wat is er op dit moment gaande in de wereld? Wat zie je op het nieuws? Wat voor belangrijke (feest)dagen zijn er deze maand? Wat komt veel voorbij op social media? Bedenk of er recent iets is gebeurd waar je op in kunt haken of iets over kunt vertellen. Dit kan iets in het nieuws zijn of een viral trend, maar natuurlijk ook iets wat je zelf hebt meegemaakt! Met deze tip kom je bijna altijd wel op iets nieuws uit. En op deze manier help je jouw onderneming ook nog eens bij de tijd te blijven!

Tip 2: Bekijk jouw content thema’s 

Heb jij de social media voor ondernemers e-cursus gevolgd? Top! In les 5.1 heb je het namelijk gehad over content thema’s. Dit zijn alle onderwerpen die aansluiten bij jouw bedrijf en doelgroep en vormen de basis van je content strategie. Waar wilde je het ook alweer over hebben met je volgers? Denk nog eens terug, en bekijk de thema’s die jij toen hebt opgeschreven. Nog niet de cursus gevolgd, en heb je ook nog niet echt nagedacht over welke thema’s bij jouw onderneming passen? Misschien is de cursus dan wat voor jou!

Tip 3: Bekijk de content van je concullega’s 

Bekijk eens de sociale media van je concullega’s. Dat jullie dezelfde of vergelijkbare doelgroepen hebben is namelijk niet voor niets! En nee, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je iets jat! Iets klakkeloos overnemen is niet oké. Maar er is niks mis met de content van je concurrenten te gebruiken om je eigen inspiratie te triggeren. De grote meesters in de kunst zijn ook de inspiratie geweest voor de grote namen van nu!  

Tip 4: Lees gerelateerde blogs

Een vierde tip is om eens wat meer te lezen over onderwerpen gerelateerd aan jouw bedrijf en doelgroep. Over welke onderwerpen valt er nog wat nieuws te leren? En wat zijn interessante items waarover jouw doelgroep waarschijnlijk leest? Door blogs, artikelen, en nieuwsberichten te lezen over onderwerpen gerelateerd aan jouw onderneming doe je niet alleen nieuwe kennis op, maar ook inspiratie! Bespreken ze iets interessants waar jij weer op in kunt haken? Top!

Tip 5: Recycle

Bekijk nog eens je oude content. Wat voor soort posts hebben eerder goed gescoord? Als het niet lukt om iets nieuws te vinden, kun je best een keer een oud idee in een nieuw jasje steken. Geen directe copy paste natuurlijk, want exact hetzelfde nog eens posten is geen aanrader. Een idee recyclen kan echter prima, omdat je volgers echt niet precies onthouden wat je allemaal al eens hebt gepost. Kijk dus nog eens terug naar je oude werk om te zien over welke onderwerpen je het nog eens kan hebben!

Bonus tip: Bekijk onze maandelijkse content ideeën post op Instagram. Elke eerste van de maand posten we 15 content ideeën op de DigiTelling Instagram. Hou dat dus zeker in de gaten en kijk gerust even terug naar de ideeën van de afgelopen maanden.

Wil het echt niet vlotten? Ga dan even iets anders doen of ga even naar buiten om een rondje te wandelen. Kom daarna met een frisse blik terug en probeer het opnieuw! Geef niet op, de aanhouder wint!

Heb jij er wel eens last van dat je geen inspiratie hebt? En wat doe je dan?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Merel van MW2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stel hier je vraag!
Hi! Waar kan ik je mee helpen?