Voeg meerdere links toe in je Instagram bio met een linktree

Een link bij je Instagram post plaatsen? Dat gaat niet zomaar. En dat terwijl je jouw volgers misschien wel ergens naar wilt doorsturen. Gelukkig kan je wel een link in je Instagram biografie plaatsen, en hier naar verwijzen in het bijschrift van je post. Maar ja, ook in je biografie kan maar één link staan! Vaak wordt dit dan al snel een algemene link naar de hoofdpagina van je website. Flink balen, want dit betekent vaak dat je volgers als nog zelf verder moeten speuren om op de juiste plek terecht te komen. En des te vaker ze moeten klikken om bij de juiste pagina terecht te komen, des te groter de kans dat ze afhaken. Gelukkig is er een oplossing waarmee je meerdere links kunt toevoegen in jouw Instagram biografie; een Instagram Linktree!

Een Linktree is eigenlijk een tussenpagina, waarop jij een aantal links verzamelt. De link naar deze linktree kan jij vervolgens in je Instagram bio zetten. Zo kunnen je volgers dus via één link gemakkelijk alle andere pagina’s vinden waar jij naar verwijst op je Instagram. Dat scheelt hen veel zoekwerk, en jouw bespaart het de moeite van het telkens wisselen van de link in je bio. Veel efficiënter dus! 

meerdere links in je instagram bio met een linktree
Dit is de linktree op de DigiTelling Instagram

Hoe maak je een linktree?

Voor het opzetten van een linktree heb je eigenlijk twee opties:

  1. Een Linktree maken via Linktr.ee
  2. Zelf een pagina op je website maken die als linktree fungeert

Een Linktree maken via linktr.ee

Dit is misschien de meest gemakkelijke optie. Via de website van bijvoorbeeld linktr.ee kan je snel en simpel een linktree bouwen. Je voegt allereerst een aantal links toe, en geeft in een woord of twee de omschrijving van waar de link heen gaat (een titel). Vervolgens kun je eventueel de volgorde waarin de links staan aanpassen, en wat kleine dingen veranderen aan de opmaak. Zo kun je kiezen uit enkele lay-out opties, en kun je de foto en profiel titel die boven aan staan aanpassen. Verder zijn er niet heel veel personalisatie opties, tenzij je hier voor bijbetaald. Het maken van een linktree via de website of app is dus een super snelle en gemakkelijke optie, maar hiertegenover staat wel dat je vast zit aan een relatief standaard format met weinig personalisatie opties. Ook schijnt het dat Instagram de Linktrees via linktr.ee nog wel eens beschouwd als spam, waardoor ze (tijdelijk) kunnen worden geblokkeerd.  

Er is ook nog een andere optie!

Zelf een pagina op je website maken die als linktree fungeert

Een andere optie is om zelf een extra pagina te maken op je website. Maak een simpele pagina aan waarop je een aantal knoppen toevoegt die de mensen doorsturen naar de juiste andere pagina’s. Zoals je snapt kan hier wel wat meer tijd in gaan zitten, afhankelijk van hoe handig je zelf bent met je website. Een groot voordeel is echter wel dat je jouw linktree dan helemaal kan maken in de huisstijl van jouw website en onderneming. Zorg wel dat je linktree pagina is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Zeker via Instagram zullen de meeste bezoekers van je pagina vooral via de mobiel zijn. Kortom, zelf een linktree pagina maken geeft veel meer vrijheid en ruimte om hem helemaal passend te maken bij jouw onderneming. Daartegenover staat dat het waarschijnlijk wat meer werk en tijd kost, al kun je dit natuurlijk ook vragen aan je/een webdesigner!

Ben jij van plan een linktree toe te voegen aan jouw Instagram? En naar wat voor pagina’s ga jij je volgers doorverwijzen? Je nieuwste product, een leuke nieuwe blog, of een spannende actie? Laat het weten in de reacties!

P.s. Vergeet ook niet de rest van je Instagram biografie optimaal in te richten. Alles daarover lees je in deze blog!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Merel van MW2.

2 reacties op “Voeg meerdere links toe in je Instagram bio met een linktree”

    1. Dat is een interessante strategie. Wat voor accounts heb je precies? Ik ben zelf nooit zo’n voorstander van meerdere accounts, omdat het natuurlijk ook veel meer tijd kost. Ik zou dat dus alleen doen als je echt compleet verschillende doelgroepen aanspreekt, bijvoorbeeld met twee verschillende takken van je bedrijf. Ik ben benieuwd waarom jij voor meerdere accounts hebt gekozen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stel hier je vraag!
Hi! Waar kan ik je mee helpen?