Instagram biografie: 5 dingen die niet mogen ontbreken

Je Instagram biografie, wat moet daar nou precies in? Het is geen status update maar het is ook niet echt bedoeld voor je levensgeschiedenis. Misschien is het nog het meest te vergelijken met je visitekaartje. Maar dan wel zonder de algemene contact info… Kortom, het is je misschien niet helemaal meteen duidelijk wat er in zo’n Instagram biografie moet. Om je een handje te helpen noemen we hier 5 dingen die in ieder geval niet mogen ontbreken in een goeie biografie. Zo maak jij je biografie duidelijk en overzichtelijk! Het is tenslotte het eerste wat mensen zien en dan wil je natuurlijk wel een goede indruk achterlaten.

1. Je naam!

Allereerst is het belangrijk dat je jouw naam in je biografie verwerkt. Verschuil je niet achter je bedrijfsnaam, of achter het logo. Door je eigen naam toe te voegen aan je biografie maak je jouw account persoonlijker. Hierdoor bouw je ook een sterkere vertrouwensband op met je doelgroep. Zeker wanneer jouw tagline de naam van jouw bedrijf is (bijvoorbeeld @digitelling.nl), is het slim om je naam of in het dikgedrukte deel van je biografie te zetten, of in de tekst eronder. 

2. Wat je aanbiedt

Nu dat ze je naam weten, is het natuurlijk ook wel prettig als je doelgroep weet wat je voor ze kan betekenen. Verwerk daarom in je biografie wie je bent, en wat je aanbiedt. Ben je marketeer, hovenier, of schilder? En wat voor soort diensten of producten lever je dan? Enkel noemen dat je schilder bent, kan bijvoorbeeld nog veel verschillende dingen betekenen. Schilder je doeken, verf je muren, of geef je kleuradvies? Noem kort en krachtig wat je doet of verkoopt. Bijvoorbeeld: “interieur schilder”. 

3. Aan wie je het aanbiedt

Als het goed is heb je voor jouw aanbod een bepaalde doelgroep voor ogen. Zelfs producten die in eerste instantie geschikt lijken voor iedereen, kunnen toch per doelgroep variëren. Denk bijvoorbeeld  eens aan sokken. Als jij gespecialiseerd bent in het verkopen van roze prinsessen sokken, dan heb je minder aan een gepensioneerde man als volger en juist meer aan ouders van jongere kinderen. Om gelijk duidelijk te maken op wie jouw producten of diensten zijn gericht, kun je het dus het best noemen in je biografie. Zet dan niet enkel “Specialist in sokken” neer, maar maak daar “Specialist in sokken voor kinderen” van. Zo kunnen je volgers gelijk zien of jouw account ook interessant voor hen is!

Oké, de sokken zijn misschien een beetje een gek voorbeeld. Maar geef jij cursussen of workshops, maak dan duidelijk voor wie ze zijn bedoeld! Bijvoorbeeld:  “Cursussen en advies voor ondernemers” of “Kookles voor tieners”. 

4. Waarom mensen jou moeten volgen

Geef nieuwe bezoekers van je Instagram een reden om je te volgen. Veel mensen zullen misschien eenmalig je profiel bekijken, dus vertel ze waarom ze moeten blijven hangen. Door gelijk in je biografie te zetten waarom jouw account interessant is, hoeven ze niet te zoeken naar een reden om je te volgen. Op die manier is het gelijk duidelijk wat je te bieden hebt! 

5. Call-to-action

Als laatste is het ook belangrijk dat je in je biografie een call-to-action doet. Zo zorg je dat mensen gestimuleerd worden om een actie te ondernemen die jij van ze verlangt. Als het goed is wil je namelijk je volgers overtuigen iets te doen; zoals iets van jou kopen, of naar jouw website gaan. Voeg bijvoorbeeld korte zinnen zoals “Klik de link”, “vraag een gratis gesprek aan”, of “neem contact op met” toe. Je zult merken dat je volgers daarna veel sneller geneigd zijn om actie te ondernemen!

Hoe krijg je dit allemaal in je Instagram biografie?

Ik kan je bijna horen denken: Pfoe, hoe moeten al die dingen in minder dan 150 tekens passen? Eerlijk is eerlijk, dat is ook niet gemakkelijk. Om jezelf wat tekens te besparen, kun je gebruik maken van emojis. Gebruik als schilder bijvoorbeeld een penseel-emoji, of als je in de keuken werkt de emoji van een kok! Voor de call-to-action kan je ook nog pijltjes gebruiken die wijzen naar een link. Ook kan je emojis gebruiken als een soort bulletpoints. Dan creëer je ook gelijk meer overzicht in je biografie!

Instagram biografie: 5 dingen die niet mogen ontbreken

Ga jij gelijk aan de slag met je biografie? Plaats je nieuwe biografie in een reactie hieronder voor wat persoonlijke feedback en tips! Kom je er niet uit in 150 tekens? Laat het ook dan even weten dan denken we met je mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stel hier je vraag!
Hi! Waar kan ik je mee helpen?