7 tips om te groeien op Instagram

Trouwe volgers zijn super belangrijk, maar hoe kom je nou aan die volgers? Nieuwe volgers zijn potentiële nieuwe klanten. En natuurlijk niet alleen dat! Meer volgers geven je account een betrouwbare en professionelere uitstraling, helpen je met het bouwen van een online community, en vergroten je naamsbekendheid. Maar hoe zorg je er nou voor dat jij nieuwe volgers voor je wint? En dan ook nog volgers die echt passen binnen je doelgroep en waar je ook echt iets aan hebt. Met de volgende 7 tips ben jij helemaal klaar om jouw Instagram te laten groeien! 

Zorg voor een goede bio

Laten we beginnen bij het begin. Wanneer een potentiële nieuwe volger op jouw account terecht komt zien ze als eerst je biografie. Om een goede eerste indruk achter te laten, is het dus heel belangrijk dat jouw bio goed in elkaar steekt. Maakt jouw bio gelijk duidelijk wie je bent, wat je doet, en waarom ze jou moeten volgen? Top! Want, een goed begin is het halve werk! Heb jij nog wat tips nodig voor een goede Instagram bio? Lees hier welke 5 dingen die niet mogen ontbreken in je Instagram biografie.

Post interessante en waardevolle content

Uh ja, het lijkt misschien wat vanzelfsprekend, maar het zal je verbazen hoe vaak dit mis gaat. Daarom is het goed om hier nog even bij stil te staan! Zorg dat je content plaatst die je volgers echt leuk vinden, en/of nuttig voor ze is. Ga maar eens bij jezelf na: je volgt waarschijnlijk voornamelijk mensen die leuke, handige en inspirerende dingen plaatsen toch? Why else!

Plaats foto’s van jezelf

Er zijn een hoop redenen om regelmatig foto’s te plaatsen waar jezelf opstaat. Zo zorgt het voor meer vertrouwen tussen jou en je volgers, en vergroot je jouw verkoop kansen (lees hier meer over in deze blog). Maar één van de belangrijkste redenen is dat je, door het plaatsen van foto’s van jezelf, je bereik vergroot! Foto’s met gezichten erop worden namelijk het meest geliked en ontvangen ook de meeste reacties, waardoor ze verder worden verspreid! Dat betekent dat er meer mensen je bericht zullen zien en daardoor zal jouw account sneller groeien!

Breng jezelf onder de aandacht door te liken & reageren

Nieuwe volgers moeten wel weten dat je bestaat! Dus ga actief opzoek naar je doelgroep, en zorg voor interactie. Kom in contact met nieuwe mensen en trek aandacht door te liken en reageren op berichten van anderen. Zo kun je jouw Instagram account dagelijks laten groeien. Plaats een oprechte reactie, of stel een leuke vraag. Pas op! Geen salespraatjes plaatsen in de comments, dat werkt averechts!  

Nog wat hulp nodig bij het vinden van je juiste mensen & accounts voor dit soort interactie? In de social media voor ondernemers e-cursus leg ik je precies uit hoe je jouw doelgroep makkelijk kunt vinden en geef ik je handige dagelijkse to dos om je account te laten groeien. 

Gebruik hashtags

Het was 2007 toen hashtags opkwamen en een rage werden. Ook voor prive-accounts werden ze veel gebruikt (#yolo #friends #lekkereenweekendjeweg). Ondertussen heb je misschien gemerkt dat al je niet-influencer vrienden en familie de hashtags alweer achterwegen laten, maar voor het account van je onderneming zijn hashtags nog steeds super belangrijk! Hashtags zorgen er namelijk voor dat jouw post beter te vinden is. Wanneer mensen zoeken op een hashtag die jij gebruikt, zal jouw bericht naar boven komen. Achterhaal en gebruik de hashtags die jouw doelgroep volgt, of waar je doelgroep veel op zoekt. Je zult merken dat je posts meer, en door nieuwe mensen, bekeken worden! 

Maak posts die makkelijk deelbaar zijn 

We hadden het net al even over het vergroten van je bereik door foto’s van jezelf te plaatsen. Een andere manier om je bereik te vergroten, is door dingen te posten die gemakkelijk gedeeld kunnen worden door anderen. Dit noemen we ook wel “shareable content”.  Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan infographics, sterke quotes, of memes. Wanneer je volgers dit soort posts delen met hun eigen volgers, bereik je in 1 klap heel veel nieuwe mensen!

Post regelmatig

Het belang van regelmatig posten hebben we al eens in een eerdere blog besproken. Maar kort samengevat vergroot regelmatig posten je kansen om door het algoritme van Instagram te worden opgepikt. Hierdoor zullen je posts verder worden verspreid, dan wanneer je dit niet doet. Ook helpt regelmatig posten om ‘top-of-mind’ te blijven bij je volgers, waardoor ze je sneller zullen onthouden. Kortom, kies een vaste post-frequentie, en groei verder! Hoe vaak je precies moet posten lees je hier.

Zo! Nu heb jij een heleboel tools om te groeien op Instagram. De Instagram van DigiTelling is in de eerste 4 maanden van 0 naar 1000 volgers gegroeid en nu groeien we nog steeds elke maand hard. Door simpelweg de juiste tactieken toe te passen kan jij dit ook doen voor jouw bedrijf. Wil jij jouw producent en/of diensten ook met meer mensen delen? Start dan vandaag nog met de social media voor ondernemers e-cursus, want daarin leer je precies hoe ook jij dit voor elkaar kunt krijgen.

Op hoeveel volgers hoop jij binnenkort te zitten? Laat je volgers-doel weten in de reacties, en wie weet zijn wij er één van!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Merel van MW2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stel hier je vraag!
Hi! Waar kan ik je mee helpen?