6 tips voor meer volgers op Instagram

Afgelopen week schreven we over waarom het soms verstandig is om volgers op Instagram te verwijderen. Deze week doen we graag het tegenovergestelde, en geven we je een aantal tips om meer volgers op Instagram te krijgen, maar dan wel de juiste. Wat precies de juiste volgers zijn? Volgers die binnen jouw doelgroep vallen, en jouw content daadwerkelijk kunnen waarderen! Oftewel, volgers die ook potentiële nieuwe klanten van je kunnen zijn! Dit zijn namelijk ook de volgers die niet alleen jouw Instagram account, maar ook je bottom-line een boost kunnen te geven!


Tip 1: Zorg voor een goede bio

Je biografie is het eerste wat potentiële nieuwe volgers zullen zien. Een goede eerste indruk is belangrijk, dus zorg dat jouw bio leuk en overzichtelijk is! Vertel wie je bent, wat je doet, en in welke regio je actief bent. Daarnaast kun je in je biografie mensen ook aansporen om je te volgen door ze uit te leggen wat ze kunnen verwachten van jouw account.. Wil je meer weten over hoe een goede Instagram bio er uit ziet? Lees dan ook eens de blog Instagram biografie: 5 dingen die niet mogen ontbreken.

Tip 2: Zoek je doelgroep op en interacteer

Je hebt natuurlijk volgers die via via zelf op jouw pagina terecht komen, maar je kunt nieuwe volgers ook zelf opzoeken! Probeer de mensen te benaderen die binnen jouw doelgroep vallen, en like en reageer op hen berichten. Let er wel op dat jouw reacties geen klinkklare onzin, of overduidelijk verkooppraatjes zijn. Met spontane en oprechte reacties bereik je het meest! Je kunt je doelgroep onder andere vinden door te zoeken of hashtags of te kijken bij de volgers van een account met een vergelijkbare doelgroep. 

Tip 3: Gebruik (de juiste) hashtags

Om nog even door te gaan op de hashtags: zorg dat je zelf ook (de juiste) hashtags gebruikt. Zo kunnen nieuwe mensen makkelijk jouw berichten en account terug vinden, wanneer ze zoeken op voor hun interessante hashtags. Maar wat zijn nou de juiste hashtags? Als jij een modeadviesbureau hebt, dan zijn hashtags zoals #kat en #raceauto vaak niet zo relevant. De juiste hashtags sluiten natuurlijk aan bij jouw vakgebied, bedrijf, doelgroep en/of post. Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw hashtags het juiste aantal mensen bereiken! Is jouw hashtag niet populair genoeg? Dan zullen er waarschijnlijk weinig mensen op zoeken. Gebruik je een hashtag die te populair is? Dan verdwijnt jouw bericht tussen vele anderen. Probeer hashtags te kiezen die tussen de 10.000 en 500.000 keer zijn gebruikt. 

Tip 4: Tag locaties

Mensen kunnen niet alleen zoeken op hashtags, maar ook op locaties! Zorg er daarom voor dat je bij jouw posts ook de locatie tagt. Zo zorg je niet alleen voor betere vindbaarheid, maar is de kans ook nog eens groter dat jij wordt gevonden door de juiste mensen: namelijk mensen binnen jouw regio! 

Tip 5: Tag anderen in je foto’s

Deze tip sluit natuurlijk aan op de vorige tip, en die over de hashtags. Wanneer jij mensen in foto’s tagt, vergroot je jouw vindbaarheid nog een beetje meer. Mensen die de getagde personen volgen kunnen namelijk via het account van de getagde persoon weer op jouw pagina terecht komen. Heb jij dan ook nog eens die pakkende biografie waar we het net over hadden? Bingo! Geheid win je zo wat nieuwe volgers erbij. Daarnaast kan de getagte persoon ook jouw bericht delen in z’n stories. Zo kun je makkelijk nieuwe mensen bereiken.

Tip 6: Zorg voor waardevolle content

Ben jij één van onze trouwe lezers? Dan weet je dat we hier in bijna elke blog op terug komen. Content is key! Zorg dat de dingen die je post daadwerkelijk leuk en interessant zijn, want dat is uiteindelijk waarom je volgers je volgen! Sterker nog, waardevolle en interessante content is vooral ook de reden waarom ze je zullen blijven volgen! En des te langer iemand je volgt, des te groter de kans dat ze op een gegeven moment zullen overgaan tot een aankoop.

Ben jij van plan bovenstaande tips toe te passen, en wil jij over een tijdje wel eens weten hoeveel nieuwe volgers je hiermee voor je hebt gewonnen? Dit en nog veel meer kan je zien in jouw statistieken. Benieuwd wat voor interessante info je nog meer uit je statistieken kan halen? We schreven erover in deze blog: 4 Dingen die je kunt zien in je Instagram statistieken. Wil je weten hoe je deze nieuwe volgers omzet naar klanten? Bekijk dan de blog: 6 tips om meer te verkopen via social media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stel hier je vraag!
Hi! Waar kan ik je mee helpen?